• Snabba leveranser • Eget lager • Lång erfarenhet

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja är ett perfekt val till parkettgolv, trägolv, bänkskivor och bord då vax och oljeblandningen ger ett mycket slitstarkt skydd samtidigt som träets naturliga karaktär bevaras. Hårdvaxoljan har dessutom vatten och smutsavvisande egenskaper vilket gör den mycket tålig mot fläckar från till exempel rödvin och olja. Hårdvaxoljade ytor kräver normalt underhåll med 1-2 års intervaller, beroende på slitage. Ett hårdvaxat golv i sovrummet kan klara sig i flera år, medans ett i hallen oftast behöver oljas med 6-12 månaders intervall.

Läs mer

Hårdvaxolja bord

Här hittar du hårdvaxolja från kända varumärken som passar utmärkt att olja bord och möbler med. Om du undrar något kan du alltid maila oss och fråga så ger vi dig proffstips! Om du ska olja en yta som du ska hantera livsmedel på, så rekommenderar vi att du slutbehandlar Osmo Top Oil då den är godkänd av livsmedelsverket.

Hårdvaxolja golv

Golv som är hårdvaxoljade är väldigt slitstarka, då hårdvaxoljans egenskaper gör golvet tålig mot både vatten och fettfläckar samtidigt som repor inte syns lika tydligt som på ett lackat golv. Golvet bör underhållas årligen med hårdvaxolja vid normalt slitage. Vid högre slitage som t.ex i hallen så bör man applicera vid behov och detsamma gäller vid lägre slitage som i t.ex sovrummet. Man märker att golvet behöver hårdvaxoljas när den tappar sin vattenvisande effekt och om golvet blir lätt smutsigt.