• Snabba leveranser • Eget lager • Lång erfarenhet

Bjelin - ny leverantör hos oss

|19/09, 2018

Bjelin - ny leverantör hos oss

Tack vare Bjelin är det nu är det möjligt att klicka ihop en fiskbensparkett utan att behöva spika, limma, slipa och lacka. Bjelins fiskbensparkett levereras ytbehandlad. Klar för att läggas.

Genom att ha eliminerat många arbetskrävande steg som limning, spikning, slipning och ytbehandling kan arbetskostnaden hållas nere och ge en överkomlig totalkostnad för en fiskbensparkett.


Vi erbjuder både Bjelins Fiskparkett och Härdat trä.


Lite information om Bjelin och deras värderingar

Bjelin utvecklar och tillverkar en bred produktportfölj av både traditionella trägolv och nya innovativa golv i nya material. Utvecklingen görs i samarbete med systerbolaget Välinge Innovation AB, mest känt som uppfinnare av klickgolvet. Tillverkningen sker i våra hypermoderna fabriker i Sverige och i norra Kroatien.

Bjelin som idag har ca 900 anställda, med produktionsanläggningar i Viken (Sverige) samt i Bjelovar, Ogulin och Otok (norra Kroatien), bygger under närmaste åren ut produktionskapaciteten i Viken för att möta efterfrågan på främst bredare plank i härdat trä samt klickstavar för limfri installation av fiskbensparkett.

Grundarna till Bjelin och Välinge uppfann klickgolvet 1993 och utvecklade 1977 under sin anställning på Perstorp, världens första laminatgolv.

Bjelin Sweden AB med Välinge Innovation AB i bakgrunden. Viken, Sverige


Ett hållbart företag

Vår produktion bygger på enkla och kloka principer som säkerställer att vår verksamhet är hållbar:

  • Vi maximerar användningen av alla råmaterial och varje stock. Med våra produktionssystem kan vi räkna ut det perfekta sättet att dela stocken för att få fram olika storlekar och former. Det trä som inte kan användas i produktens ytskikt används som fyllnadsmaterial eller energi. Inget går till spillo.
  • Allt spill i produktionen kan återvinnas och förvandlas till fyllnadsmaterial i nya golv. På så vis minimeras mängden spill samtidigt som mängden golv per kubikmeter råmaterial maximeras.
  • Vi hämtar vårt råmaterial från ansvarsfullt förvaltade skogar där träet bearbetas lokalt. Detta innebär att transporterna blir kortare samtidigt som jobben blir kvar regionalt.