• Snabba leveranser • Eget lager • Lång erfarenhet

Fiskbensparkett

Här hittar du både massiv fiskbensparkett och klickparkett. Välj bland kända varumärken som Kährs, Bjelin & Hørning. Tänk på att massiv fiskbensparkett ska nedlimmas eller skruvas i noten beroende på tillverkarens instruktioner. Vi rekommenderar alltid att arbetet utförs av fackman för bästa resultat.

Vill du inte ha fiskbensparkett i hela bostaden, så går det utmärkt att kombinera med andra parkettgolv. Scrolla ner för att läsa mer om fiskbensparkett.

Läs mer

Hørning Ms Flexlim II 10 L Hørning Ms Flexlim II 10 L
Hørning Handtag Inkl. Klinga Hørning Handtag Inkl. Klinga

Massiv fiskbensparkett

Fiskbensparkett är ett klassiskt och tidlöst golv som alltid kommer att vara ett populärt val. Fiskbensparketten förmedlar ett väldigt exklusivt och sobert intryck, en tidlös klassiker helt enkelt som många generationer kan njuta av. Man kan lägga fiskbensparkett både med och utan frisbräda, beroende på vilket utseende man bäst tycker om. Frisen är själva ramen runt golvet.

Välj bland många lika sorteringar:
Exquisit / Select är för dig som föredrar en exklusiv och ren träkänsla med minimalt med kvistar.
Living / Natur är för dig som inte gillar större kvistar i golvet, men ändå vill ha lite variation och en levande känsla i golvet. Helt klart ett bra val, både estetiskt och för plånboken!
Country / Rustik sorteringen är för dig som föredrar när det händer lite mer i fiskbensparketten där alla färgvariationer och kvistar båda friska och svarta är tillåtna. Ger väldigt mycket golv för pengarna!

Fiskbensparkett klick, finns det?

Idag finns det fiskbensparkett i klick, precis som vanligt parkettgolv. Skillnaden är att stavarna är mindre och kräver lite mer jobb att lägga. Men principen är densamma. Den största tillverkaren är Bjelin, som var dom som uppfann det moderna klickgolvet. Klick fiskbensparkett är något dyrare än massiv, men innebär oftast en lägre totalkostnad då det är tidskrävande att lägga massiv fiskbensparkett. Man slipper också slipa golvet när det är lagt, vilket man generellt behöver göra när det är massivt för att få en jämn och fin yta.

En fiskbensparkett i klick går oftast att slipa 2-3 gånger, vilket ger det nästan lika lång livslängd som en massiv fiskbensparkett. Värt att tänka på om man vill lägga det med fris, det vill säga ramen runt om golvet så kräver det en hel del kunskaper och garantin slutar att gälla och hantverkaren får då lämna garanti på jobbet istället. Kontakta oss om du vill lägga klick fiskbensparkett, så förklarar vi mer.  

Vad kostar det att lägga fiskbensparkett?

Kostnaden för att lägga ett fiskbensparkettgolv beror på en mängd faktorer, en massiv parkettstav är dyrare att lägga än en klickvariant. Underlaget spelar också roll, om det gamla golvet ska rivas bort och eventuellt behöver flytspacklas så höjer det kostnaden något. Men lite beroende på var i landet du befinner dig, så kan du räkna med mellan 400-700kr/m2 för att lägga in massiv fiskbensparkett. Ytan som golvet ska läggas på spelar också en stor roll på kostnaden, generellt så gäller ju större yta, ju lägre kvadratmeterpris på jobbet. 

Vit eller färgad Fiskbensparkett?

Massiv fiskbensparkett kommer oftast obehandlad, vilket gör att du själv kan välja vilken färg du vill ha på golvet. Föredrar du en vit fiskbensparkett så oljar du in golvet med t.ex Osmo's Dekorvax Snö som är ett väldigt populärt alternativ. Om du föredrar en mörkare fiskbensparkett så kan du t.ex använda Osmo's Pigmenterade Rök - 5415 som ger golvet riktigt mycket patina och passar utmärkt med ett par Clubfåtöljer och en Chesterfieldsoffa.