• Snabba leveranser • Eget lager • Lång erfarenhet

Vanliga frågor

Leverans

Q: Hur levereras min order?

A: Orders över 20kg levereras med DHL hemleverans. DHL aviserar dig via SMS med förslag på dag/dagar för utkörning, du väljer själv vilken dag som passar bäst. Skulle ingen av alternativen fungera så går det bra att kontakta DHL och komma överens om annan dag för utkörning. Mindre tillbehör och enstaka vinyl / laminatgolvspaket levereras till ombud om vikten understiger 20kg. Om du är osäker på hur din order kommer levereras så kan du kontakta oss.

Q: Var lastas min hemleverans av?

A: Hemleverans innebär att varan blir leverarad till tomtgräns/trottoar eller så långt lastbilen kan komma. Om din tomt ligger inne i en gränd är det inte säkert lastbilen kan köra hela vägen fram.

Q: Kan jag spåra min leverans?

A: Ja, Du kan använda det 10 siffriga sändningsnummer från DHL som finns i leveransbekräftelsemailet på denna länk.

Q: Vad kostar frakten?

A: Frakten är viktbaserad och kostar från 89:-. Priset på frakten framgår i kassan. Golv levereras till tomtgräns. Paket under 20kg levereras till ombud.

Q: Hur lång är leveranstiden på mitt golv?

A: Leveranstiden är oftast 2-5 dagar på lagerförda golv, för beställningsvaror kan det vara allt från ett par dagar till ett par veckor.


Parkettgolv

Q: Vilken lack ska jag välja?

A: Vissa parkettgolv finns att beställa med olika typer av ytbehandlingar. Högglanslack, Lack, Mattlack, Super/Ultramatt lack eller Olja är de fem vanligaste alternativen. Högglanslack får en väldigt blänkande effekt och olja blänker i stort sett inte alls. Det vanligaste alternativet idag är mattlack, eftersom golvet inte kräver så mycket underhåll som ett oljat golv och lyfter fram golvets struktur bättre än ett lackat.

Q: Vad betyder borstat?

A: Golvet har en borstad yta vilket gör att träådringen kommer fram och blir betydligt mer synliga. Ytan får en härlig textur och ger en riktig träkänsla.

Q: Vad betyder fasning?

A: Golv med fasade kanter markerar tydligt kanterna på varje planka genom att kanten är avrundad. Fasningen på golven skiljer sig åt, vissa golv har större fasningar än andra.

Q: Vad betyder handskrapad?

A: Golvet är skrapat med specialverktyg som ger en härlig struktur och träkänsla i golvet. En rustik egenskap som får golvet att kännas patinerat och gediget. Ett populärt val om man är ute efter ett exklusivt golv, framförallt om golvet är handskrapat då varje bräda är ett hantverk i sig.

Q: Vad betyder holländskt mönster?

A: Holländskt mönster kallar man mönstret som bildas när stavarna i parkettgolvet läggs i ett rutmönster. Våra Holländska mönster kommer oftast på färdiga brädor och är lika enkla att lägga som ett vanligt parkettgolv.