• Snabba leveranser • Eget lager • Lång erfarenhet

Kährs Parkett

Kährs är den ledande golvtillverkaren i Sverige och var faktiskt den tillverkaren som uppfann den moderna lamellparketten redan 1941. Ett golv från Kährs är alltid ett säkert val. Scrolla ner för att läsa mer om Kährs golv.

Läs mer

Vad gör Kährs Parkettgolv så bra?

Kährs har funnits länge och är faktiskt idag världens äldsta & aktiva golvtillverkare, det gör att man under åren har samlat på sig en stor kunskap om just trä vilket ett parkettgolv består av. Redan år 2000 så lanserade Kährs ett parkettgolv som var limfritt den kallades Woodloc® och nu är alltså efterträdaren Woodloc® 5S släppt (2010) som är den bästa fogen på marknaden, Kährs Woodloc® 5S går att lägga i upp till 25 x 50 meter sammanhängande. Alltså totalt upp till 1250 kvadratmeter, utan synliga expansionsfogar. Det är det ingen annan tillverkare som klarar av. Dessutom har man en av marknadens längsta garantitider på hela 30 år på sin Original serie. Kährs har väldigt höga krav på sina parkettgolv, vilket gör att golvet både är lätt att lägga och att underhålla. Kährs golv är dessutom väldigt vackra att titta på och sköna att gå på!

Kährs Golv

Kährs har ett stort utbud av golv, framförallt parkettgolv. I sortimentet finns allt från den populära och vanliga 3-stavs ekparketten till den minimalistiska serien Capital Collection som är en serie med väldigt exklusiva 1-stavs golv. Kährs Nouveau serien är väldigt populärt bland deras 1-stavs parkettgolv och samma färger återfinns i Kährs Harmony Collection men då som 3-stavs parkett. Mångsidigheten och det stora urvalet gör att alla hittar något som passar just sig själv. Kährs erbjuder även en mängd golv med olika bearbetingar, rökade, handskrapade, sågade med mera. Allt för att skapa unika och patinerade golv för dig som letar efter något utöver det vanliga. 

Kährs - Uppfinnaren av lamellparketten

Kährs uppfann lamellparketten redan 1941. Kährs parkettgolv består av tre skikt vilket minimerar påverkan av luftfuktigheten som på ett massivt golv rör att golvet rör sig mindre, eftersom lamellparketten är uppbyggd i tre lager så minimerars rörelserna. Vilket ger ett stabilt och vackert golv året runt, även i vårt nordiska klimat där luftfuktigheten kan förändras över tid.