• Snabba leveranser • Eget lager • Lång erfarenhet

Osmo Hårdvaxolja

Osmo Hårdvaxolja är idealisk när du vill skydda parkettgolv, bord, bänkskivor med mera. Hårdvaxoljan ger ett superbt skydd mot både vätska och fläckar. Den ger dessutom en slitstark yta som skyddar mot grus med mera som vanlig olja inte ger lika starkt skydd mot.

Läs mer

Osmo Hårdvaxolja Golv

Osmo Hårdvaxolja är det perfekta valet för parkettgolv, den är baserad på naturlig olja och vax. Hårdvaxoljan ger en slitstark vacker yta där träets naturliga yta och känsla bevaras. Till skillnad från vanlig olja så blir även ytan mycket mer tålig mot fläckar samtidigt som det finns bra skydd mot vatten och smuts. Osmo Hårdvaxolja går att använda på massiva trägolv, parkettgolv, OSB och Kork. Hårdvaxoljan fungerar även på möbler, paneler med mera. Finns i flera olika ytbehandlingar, matt, halvmatt, sidenmatt eller blank. Hårdvaxoljan tränger lätt ner i träet och ger ett djupgående skydd samtidigt som det skapas ett skyddande ytskickt. Det är enkelt att underhålla en hårdvaxoljad yta, det går även att enkelt att göra enklare reparationer. Något som man normalt inte kan göra på ett lackat golv utan att slipa om hela golvet. Osmo's hårdvaxolja är ofarlig för människor, djur och växter i när den har torkat, den är även godkänd för barnleksaker enligt EN-71.3.

Osmo Hårdvaxolja Pigmenterad

Med Osmo's pigmenterade hårdvaxoljor så kan du färga in massiva trägolv, parkettgolv, korkgolv, möbler och panel för att nämna några material. Det finns många olika färger att välja mellan och vill man ha en mer täckande hårdvax olja så finns även Osmo Dekorvax som ger en transparent yta vid 1 applicering och täckande yta vid 2 appliceringar. Tänk på för bästa slutresultat och slitstyrka så ska ytan slutbehandlas med någon av följande produkter: 3040, 3041 eller 3240 för vita infärgningar 3062, 3065 eller 3262 för ljusa eller vita infärgningar/ljusa träslag 3032, 3011 eller 3232 för mörka infärgningar, mörka träslag och rökta träslag För rökta träslag ex. rökt ek eller rökt ask rekommenderar vi alltid Osmo Klarvax 1101. Till träslag eller infärgningar gjorda med kulörer som inte är ljusa eller mörka ex. ek eller furu, rekommenderas valfri ofärgad Osmo Hårdvaxolja. För att bli nöjd med slutresultatet gör alltid ett litet prov på den befintliga ytan, innan hela ytan behandlas.

Instruktioner Osmo Hårdvaxolja

Det krävs inga särskilda kunskaper för att applicera Osmo Hårdvaxolja Originalet. Antingen använder man Osmo Hårdvaxolja Originalet för både grundbehandling och slutbehandling, eller enbart slutbehandling efter en infärgning med annan produkt i Osmos sortiment. Tänk på golv, möbler med mera som tidigare ytbehandlats med en annan produkt måste slipas innan ytbehanlingen påbörjas. Följ alltid steg för steg instruktion och gör vid minsta osäkerhet alltid en provbehandling.