• Snabba leveranser • Eget lager • Lång erfarenhet

Nyhet från Timberex - Timberex Thixo

|12/06, 2020

Nyhet från Timberex - Timberex Thixo

Oljelasyr för fasader och andra träytor utom- och inomhus. Skyddar, ger naturlig vacker yta och bevarar träets struktur. Passar hyvlat och ohyvlat trä som ex. panel eller timmer. Grundning och slutstryk- ning med samma produkt. Köp standardkulör eller beställ en alldeles egen! Kan blandas i vanlig brytmaskin.

För fasadträ och andra träytor - ute och inne
Timberex Thixo är en lättapplicerad alkydoljelasyr som kan användas på träytor både ute och inne. Oljelasyren som är tixotrop appliceras enkelt med pensel av naturborst eller luddig roller. Perfekt på vertikala ytor som vägg- och takpanel, timmer, foder men även tryckimpregnerat virke som staket eller trädgårdsskärmar, möbler m.m.

Vädertåligt skydd
Thixo är mikroporös och tränger djupt ner i träet. Den ger en vädertålig yta och skyddar träet mot solens starka UV-strålar. Behandlat virke blir vattenavvisande och får minskad sprickbildning. Thixo kan målas i temperaturer ner till 4˚C och luftfuktighet upp till 80%

Allt-i-ett
Ingen speciell grundfärg krävs, grundning och slutstrykning görs med Thixo. När det är dags att renovera eller underhålla, är det enkelt med ofärgad Thixo blandat med samma kulör som användes vid första behandlingen.

Välj färdig kulör eller skapa din egen 
I Thixo-sortimentet finns sju vackra standardkulörer, och lasyren kan blandas i färgbutikernas maskiner till ytterligare kulörer.